perjantai 6. joulukuuta 2013

Joulupiparit

Itsenäisyyspäivä oli tänä vuonna oikein mukava: päivään herättiin pikkuisessa lumisateessa, ja iltapäivästä piparin tuoksu täytti kodin.

Olen saanut tämän piparkakkuohjeen yläasteella kotitalouden tunnin päätteeksi yhdeltä luokkatoveriltani. Näistä piparkakuista tulee rapeita ja kestäviä, ja erityisen hyvä tämä resepti onkin piparkakkutalojen rakentelijoille.

Itsenäisyyspäiävän teemaan..
Rapeat piparkakut
n 50 kpl

1½ dl siirappia
1,25 dl sokeria
½ tl neilikkaa
½ tl kardemummaa
2 tl kanelia
2 tl pomeranssinkuorta
2 tl soodaa
125 g voita
1 muna
~7 dl jauhoja

Mittaa siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää sooda seokseen. Anna seoksen kuohua rauhassa, ja lisää sen jälkeen voi nokareina taikinan joukkoon sulamaan. Kun seos on jäähtynyt, lisää muna ja jauhot.
Siirrä taikina jääkaappiin kovettumaan, leivontapuuhiin pääset seuraavana päivänä :)

Kuumenna uuni 175 asteiseksi ja kauli taikinasta levyjä jauhotetulla tasolla. Painele piparkakut muotilla ja paista niitä noin 6-8 minuuttiia kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Piparit palavat helposti, joten tarkkaile ensimmäistä erää, niin tiedät uunillesi sopivan paistoajan. :)

Voit halutessasi kuorruttaa jäähtyneet piparit veden ja tomusokerin seoksella.


Jouluteemaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti