perjantai 6. joulukuuta 2013

Glögijuustokakku

Tämä ihana talvinen kakku on muodostunut meidän perheen jouluperinteeksi, varsinkin appiukko muistuttelee jo juhannuksena, että haluaa tälläisen kakun taas joulupöytään. Enkä ihmettele, sillä älyttömän hyväähän tämä (helppo) kakku on! :)
Alla säveltämäni ohje.

Tämä kakku oli kahvin kera tarjolla työporukkamme pikkujouluissa.. :D

Sofian Jouluinen glögijuustokakku

Pohja:
175g piparkakkuja
75g sulaa voita

Väliin:
200g tuorejuustoa (maustamaton)
3,3 dl kermaa (1prk Valion laktoositonta kuohukermaa)
0,5 dl sokeria
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
3 liivatetta
2 rkl Marlin glögitiivistettä

Pinnalle:
3 dl Marlin glögitiivistettä
1 dl vettä
4 liivatetta

Murskaa piparkakut kaulimella pakastuspussin sisällä niin, että piparit murustuvat. Sulata voi ja sekoita pohjan ainekset yhteen. Painele muruseos voipaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, sokeri ja mausteet keskenään. Vatkaa kerma. Kuumenna glögitilkka mikrossa ja liuota liivatteet siihen, sekoita liuos sitten tuorejuustoseokseen. Yhdistä tuorejuustoseos kerman kanssa nopeasti, että saat tasaisen taikinan ennen kuin liivatteet alkavat jähmettää tuorejuustoseosta.
(Tässä välissä maistelen täytettä, ja lisäilen tarvittaessa sokeria tai mausteita. Tässä kakussa täytteen ei tarvitse olla hirmuisen makea, sillä pinnan glögikerros tuo makeutta aika paljonkin, tehdäänhän se glögitiivisteestä.)
Kaada seos piparipohjan päälle ja tasoita se. Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään ainakin tunniksi, pariksi.

Pintaa varten kuumenna vesi mikrossa ja liuota liivatteet siihen. Sekoita liuos glögin kanssa, ja anna jäähtyä hieman. Päällystä jähmettynyt kakku ohuella kerroksella glögipäällistä, ja laita jääkaappiin jähmettymään. Kun kerros on kiinteä, valuta varovasti (vaikka lusikkaa apuna käyttäen) glögi kakun päälle. Tällä tavalla saat estettyä sen, että lämmin glögikeros sulattaa tuorejuustokerroksen ja sotkee koko kakun pintakerroksen vaaleilla rannuilla.
Laita kakku lopuksi jääkaappiin ja anna jähmettyä vähintään neljä, viisi untia. Kaikken parhaan tuloksen saat, jos maltat odottaa seuraavaan päivään, niin kakku saa rauhassa myös maustua.

Koristele kakku kanelitangoilla tai vaikkapa tähtianiksilla jouluiseen tunnelmaan! :)

1 kommentti:

  1. Mä mietin, että olisin tehnyt yhtä juustokakkua jouluksi mutten saanut sitten aikaiseksi. Tosin en ollut edes varma vietetäänkö joulua kotona ja sain kuitenkin sitä piirakkaa miehen vanhempien luona. Oon saanut ohjeen miehen äidiltä joskus (Valion piparipilvi). Pitää joskus kuitenkin itse kokeilla.

    VastaaPoista